Sporten

Wil je leren hoe je het beste kunt wedden op sport of je bestaande kennis en vaardigheden voor sportweddenschappen uitbreiden? Op deze pagina zal je toegang hebben tot uitgebreide informatie om alles te weten te komen over hoe je op sport kunt wedden op het internet. Leer de soorten weddenschappen, op welke sporten je kunt wedden en hoe je op de juiste manier een sportweddenschap afsluit. Vind betrouwbare bookmakers en ontvang een welkomstbonus.

Je wilt graag wedden op sport, maar wat komt er allemaal bij kijken als je een account gaat registreren, geld stort of winsten wilt uitbetalen? Zoals wij al eerder aan hebben gegeven is het van groot belang om de juiste bookmaker te kiezen.

Er zijn vele bookmakers op internet te vinden, maar hoe vind je de beste? Een aantal zaken zullen van belang zijn waardoor je onderscheid kunt maken tussen de vele aanbieders van sportweddenschappen. Denk hierbij aan reputatie, goede odds (kansen / quoteringen), professionele helpdesk (24/7 beschikbaar) en een overzichtelijke website.

Ook het aanbod aan weddenschappen en de aanwezige sporten zullen een belangrijk onderdeel zijn als je op zoek bent naar een goede bookmaker.

Website & gebruikersgemak

Het moet een leuke bezigheid zijn als je bij een online bookmaker wilt wedden. Door eerst naar de lobby van de bookmaker te kijken en een weddenschap probeert te vinden, kan je zien hoe soepel dit verloopt. Duurt het lang of heb je vrij eenvoudig en snel jouw favoriete sport of wedstrijd gevonden? Wanneer het prettig oogt en alles overzichtelijk wordt weergegeven kan je besluiten om een account te registreren.

Goede quoteringen

Iedere bookmaker biedt andere quoteringen. Maar welke bookmaker biedt de beste? Dit kan erg verschillen per sport, wedstrijd, dag of week. Bij ons vind je gerenommeerde bookmaker met een goede reputatie die eerlijke odds aanbieden. Je wilt geld verdienen bij het plaatsen van een sportweddenschap en door met hogere odds te gaan wedden, kan dit doel sneller behaald worden. Soms is een online bookmaker gespecialiseerd in een bepaalde sport of competitie, kijk dus goed rond en bepaal vooraf op welke sport je wilt gaan wedden.

Bonussen en promoties

Een bonus ontvangen bovenop een eerste storting of gebruikmaken van diverse promoties tijdens het wedden kan ervoor zorgen dat je meer geld kunt inleggen. Door meer geld in te leggen bij het wedden op sport, zullen de uitbetalingen ook groter zijn. Terwijl je normaal met bijvoorbeeld €50 op je account kon spelen, kan je bij vele bookmakers je storting tot €100 verdubbelen. Op Gokgids.nl zal je een keuze hebben uit meerdere wedbonussen en wij hebben ook gekeken of er genoeg promoties aanwezig zijn voor de vaste wedders.

Tips

Begrijp hoeveel waarde een sportweddenschap kan opleveren

Door de odds te kennen bij een sportweddenschap, weet je ook hoeveel je daadwerkelijk kunt winnen. Het is bij online gokken van groot belang dat je weet hoe odds bepaald worden en hoeveel ze waard zijn. De uitbetaling zal weer afhankelijk zijn van de inzet die je doet.

Laat je niet verleiden door hoge odds

Hoge odds worden weleens vaker aangeboden door online bookmakers. Het is verleidelijk om er geld op in te zetten omdat je meer kunt winnen. Maar een bookmaker biedt niet zomaar zulke hoge odds. Bookmakers spelen goed in op de vorm van een team of ontwikkelingen in de sport. Denk hierbij aan blessures van de top speler van een team of een geschorste speler. Hoewel je je niet blind moet staren op wat bookmakers denken, zullen ze vaker wel dan niet gelijk hebben.

Informatie zoeken over de sport

Nooit wedden op een sport of competitie waar je niets van af weet. Kennis is de sleutel tot het winnen van sportweddenschappen. Wed alleen op clubs of sporten waar je verstand van hebt en waar je allerlei informatie al over hebt opgezocht. Wanneer er geen weddenschappen beschikbaar zijn waar je graag op wilt wedden, wed dan gewoon niet. Het is beter om je geld te bewaren voor een weddenschap waarvan je over de juiste informatie beschikt in plaats van je geld te riskeren.

Nooit te zelfverzekerd zijn

Wedders die te zelfverzekerd zijn kunnen de mist in gaan. Sport blijft onvoorspelbaar en als men grote inzetten plaatst op een wedstrijd waar zij zeker van zijn, kan al het geld verloren gaan. Een club die laatste staat in een competitie die tegen de eerste plek moet spelen kan nooit mis gaan toch? De eerste plek moet statistisch gezien altijd winnen. Maar juist omdat elke wedstrijd zo onvoorspelbaar is kan je er nooit vanuit gaan dat een bepaalde club wint.

Niet aan het begin van een seizoen wedden

Wanneer een nieuw seizoen begint dan kunnen clubs veranderd zijn. Nieuwe spelers zijn in huis gehaald of spelers zijn juist weggegaan. Zorg ervoor dat je eerst een aantal weken afwacht voordat je weer gaat wedden op sport. Het is belangrijk om te kijken of de clubs of sporters het goed doen in het nieuwe seizoen.

Het vergelijken van odds

Door odds te vergelijken bij meerdere online bookmakers stelt wedders in staat om hogere odds te vinden. Uitbetalingen verschillen soms per bookmaker en het zal zonde zijn om geld te laten liggen. Speel je 1 of 2 keer mee? Geen probleem. Wed je het gehele jaar door? Dan zal het verschil aanzienlijk zijn en kan het een fors bedrag zijn dat je misloopt.

Account bij meerdere bookmakers aanmaken

Zoals hierboven uitgelegd: vergelijk odds van meer bookmakers. Zorg ervoor dat je al meerdere accounts hebt geregistreerd zodat je gelijk een sportweddenschap kunt plaatsen. Wanneer je al een account hebt en een snelle weddenschap moet geplaatst worden, kan je snel inloggen en kiezen voor de bookmaker met de hoogste odds.

Rekening houden met toeval

Een van de belangrijkste tips voor wedden op sport is toch wel dat je rekening moet houden met het toeval. Hoewel statistisch gezien een bepaald team 95% van de keren zou moeten winnen, is de kans aanwezig dat het andere team wint. Nooit ervan uit gaan dat een team gegarandeerd zal winnen. Je kunt te overmoedig worden en daardoor teveel geld riskeren.

Sportwedden

Soorten weddenschappen

Er zijn tal van soorten sportweddenschappen beschikbaar. Je kan op verschillende sporten wedden en elke sport heeft ook zo zijn eigen soorten weddenschappen. Zie hieronder een aantal van de meest gebruikelijke soorten waarop men wedt:

  • Lange termijn weddenschap: Een sportweddenschap dat over een langere termijn gaat. Denk hierbij aan de uiteindelijke kampioen van bijvoorbeeld de Eredivisie of winnaar van het WK voetbal.
  • Speciale weddenschap: Een weddenschap op een individuele speler of niet gerelateerd aan het resultaat van een sportwedstrijd. Denk hierbij aan het wedden op een toekomstige trainer van een club of wie er voor Nederland uitkomt op het EuroSongfestival.
  • Single: Het wedden op een enkel evenement, club of wedstrijd. Deze betalen het minste uit, maar de winkans is hoger om deze voorspelling juist te hebben.
  • Combo: Een combinatie van meerdere weddenschappen. Odds worden met elkaar vermenigvuldigd voor een zeer hoge uitbetaling. Wanneer alle voorspellingen juist zijn wordt men uitbetaald. Deze weddenschap is moeilijker te voorspellen en is afhankelijk van alle wedstrijden waarop je hebt ingezet.

Beschikbare weddenschappen bij voetbal

– Even/oneven aantal doelpunten: Wed op het aantal doelpunten dat door beide teams gescoord wordt. Hierbij wed je of het een even of oneven aantal is.

– Halftime: Wed op de uitslag na een eerste helft. Dit geldt niet voor de rest van de voetbalwedstrijd.
– Halftime & Fulltime: Wed op de uitslag na een eerste helft en tweede helft. Zo kan je ervoor kiezen dat de thuisclub de eerste helft voor komt te staan maar uiteindelijk toch de wedstrijd verliest. Deze weddenschap kan veel geld opleveren als je ook nog op de juiste score geld hebt ingezet.
– Over/Under: Een weddenschap op het aantal doelpunten in een wedstrijd. Vaak zie je beschikbare weddenschappen zoals 2.5 Over/Under. Hierbij kan je wedden dat er in totaal Under 2.5 doelpunten wordt gescoord. Als er 2 doelpunten worden gescoord win je, wanneer er 3 doelpunten worden gescoord verlies je. Deze sportweddenschap is ook bij vele andere sporten beschikbaar.

Live wedden

Het live wedden houdt in dat je live geld in gaat zetten tijdens een wedstrijd of evenement. Heeft een club in de eerste helft erg goed gespeeld en denk je dat ze het gaan beslissen in winst in de tweede helft? Dan kan je een live sportweddenschap plaatsen. Wat vooraf een geschikte weddenschap leek, kan tijdens een wedstrijd anders zijn. Je kunt met live wedden goed inspelen op situaties en daarmee mooie winsten behalen.

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.