Formule 1

De populariteit van de Formule 1 is gestaag gegroeid in Nederland. Dit komt voornamelijk door Max Verstappen. Ook het wedden op Formule 1 begint steeds meer aandacht te krijgen van Nederlandse liefhebbers van de sport. Het is mogelijk om bij een online bookmaker te wedden op races en er geld mee te verdienen. Verstandig zal het zijn om op de duidelijke favoriet te wedden, maar door soms wat risico’s te nemen kan je hogere uitbetalingen krijgen bij een bookmaker. Dit worden ook wel quoteringen genoemd. Lees in dit artikel hoe je kunt wedden op deze populaire autosport in Nederland.

Quoteringen en wedopties

De Formule 1 Grand Prix-evenementen worden in de loop van het seizoen gescheiden door een pauze van één tot drie weken. Eén van de meest voorkomende weddenschappen bij deze sport zal het wedden op de winnende coureur per race zijn. Zoals eerder gezegd, is er vaak een duidelijke favoriet. Op dit moment is dat Max Verstappen.

Op underdogs verdien je meer

Door op Max Verstappen of Charles Leclerc te wedden kan je bijvoorbeeld met een inleg van €150 direct €100 extra winnen. Maar ga je wedden op een underdog of een potentiële winnende coureur zoals Daniel Ricciardo of Valtteri Bottas (hebben vaker races gewonnen), kan je met een inleg van €150 direct €300 extra winnen. Zoals je ziet kan het voordelen met zich meebrengen door op de wat minder favoriete coureurs geld te wedden.

Welke auto of land?

Ook zijn er andere soorten weddenschappen mogelijk bij het wedden op Formule 1. Zo kan men gaan wedden op welke auto wint, of uit welk land de winnaar komt. Het wedden op sport is juist zo populair geworden door dit soort unieke wedopties.

Formule 1

Wedden op volledig seizoen

De wedders kunnen ook ervoor kiezen om een langdurige weddenschap te plaatsen. Deze kan je vandaag al plaatsen, maar zal pas aan het einde van het seizoen beslist worden. Bij deze weddenschap wed je erop wie op basis van de totale score aan het eind van het seizoen de Formule 1 coureurskampioenschap wint.

Wedden op underdogs

Hoewel de uitbetalingen verleidelijker zijn bij het wedden op underdogs, zullen ze vaak ook verspilling van tijd zijn. De Formule 1 is een autosport waarbij de favoriete coureurs bijna altijd wel goed eindigen of de eerste plek weten te bemachtigen. Zo heeft Lewis Hamilton in 2017 maar liefst 9 races gewonnen, terwijl zijn teamgenoot er drie heeft gewonnen.

Inzetten op favorieten

Hierdoor werd Mercedes (de auto waar zij in rijden) winnaar van het constructeurskampioenschap en Hamilton werd rijderskampioen. Wij raden je dus aan om altijd goed te letten op de favorieten en daar vaker wel dan niet je geld op in te zetten. Maar wil je een beetje risico nemen en wedden op een underdog? Dan maak je wel kans op hogere uitbetalingen.

Kwalificatierondes

Over het algemeen zijn er vaak vier tot zes coureurs die een kans hebben om een race te winnen. Door de ontwikkelingen in deze sport goed te volgen kan je weten wie er in vorm zijn en of zij een goede kwalificatieplek hebben bemachtigd. Als je vooraf weet dat Hamilton zich goed gekwalificeerd heeft, dan weet je al bijna zeker dat hij gaat winnen.

Kwalificatierondes

De coureurs zullen vooraf altijd kwalificatieronden moeten rijden om te bepalen op welke positie zij mogen starten. Hoewel het een groot voordeel is dat een coureur op de eerste plek mag beginnen omdat er geen auto’s voor hem zitten, betekent dit niet dat hij altijd zal winnen. 40% tot 50% van de keren zal een andere uitstekende coureur de race winnen.

Geschikte bookmakers

Wedden op Formule 1 kan bij aanbevolen bookmakers op Gokgids.nl. Wij zijn op zoek gegaan naar online bookmakers die weddenschappen beschikbaar hebben gesteld voor deze populaire sport in Nederland. Dat deze sport in Nederland nu zo populair is, komt vooral doordat Max Verstappen op dit moment de race zo boeiend maakt. Ook hebben wij gekeken naar de wedopties en / of er wel veel soorten weddenschappen mogelijk zijn en je niet perse op de winnaar hoeft te wedden.

Wedbonus claimen

Zorg ervoor dat je een bookmaker vindt waarbij je niet alleen meer wedopties hebt, maar je ook een leuke wedbonus ontvangt. Wij hebben ook gekeken naar interessante welkomstbonussen voor nieuwe spelers.

Bovenop een eerste storting kunnen zij direct gratis wedbonussen claimen en daardoor meer geld inzetten op een Formule 1 race.

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.