Wat betekent Under The Gun positie in poker? | Gokgids.nl

Wat betekent Under The Gun positie in poker

De Under The Gun positie in poker is de vroegste positie mogelijk. Op het moment dat de kaarten zijn uitgedeeld zal deze positie als eerste moeten handelen, UTG wordt het ook vaak genoemd. In poker varianten waarin blinds worden gebruikt, zal het de speler links van de big blind zijn. Hoewel Under The Gun als eerste actie moet maken voordat de flop open gaat, zal hij pas als derde aan de beurt zijn als de flop open is geweest. De small en big blind zijn dan als eerste aan de beurt.

Je kunt Under The Gun ook gebruiken voor andere vroege posities. Deze kunnen UTG + 1, UTG + 2 enz. genoemd worden. De + 1 of + 2 betekenen het aantal posities aan de linkerkant van Under The Gun zelf.

Poker spelers

Under The Gun positie in poker is de vroegste positie mogelijk

Nadelen van de UTG positie

Een sterke hand hebben

Hetzelfde geldt voor als je een sterke hand hebt. Als je UTG gaat verhogen, kan dit een signaal zijn dat je een sterke hand hebt. Je kunt het moeilijk verbergen doordat spelers weten dat je in vroege positie zit. Het verhogen van de pot is lastiger in deze positie dan alle andere posities. Het kan mogelijk zijn dat je geen actie na je krijgt en ze direct door hebben dat je één van de sterkste handen vasthoudt.

Na de flop is UTG in vroege positie

Nadat de flop is geopend, zal de Under The Gun zich nog altijd in een vroege positie begeven. Het kan de tweede of derde positie innemen als de small en big blind er nog in zitten. Na de flop heeft UTG wel positie op de SB (small blind) & BB (big blind), maar niet op andere spelers aan tafel. Het zal dus lastig zijn om een keuze te maken als je iets moois flopt of als je een leuke draw hebt. Ga je verhogen of check je in deze situaties? Het is in elk geval lastig!

Er zijn geen berichten gevonden met de gevraagde criteria

Under The Gun positie spelen

UTG kan voordelig zijn

Soms kan de UTG positie best voordelig zijn. Dit is in gevallen wanneer je shortstack bent. Shortstack betekent dat je niet meer veel fiches hebt en je moet bepalen wanneer all-in te gaan. Zelfs als er verder geen actie na je is pak je alsnog de blinden op. Vooral laat in een toernooi kan dit je stack aanzienlijk vergroten.

Straddelen bij cashgame

In cashgames is het soms toegestaan om te straddelen. Hierbij zal je het dubbele van de big blind neerleggen en mag je uiteindelijk als laatste nog beslissen om te verhogen als alle actie al is geweest. Een straddle is beperkt tot de UTG positie en andere spelers aan tafel mogen dit niet neerleggen.