De beste pokertips voor beginners!

maandag, 17 oktober 2022

Poker is makkelijk te leren, maar moeilijk te beheersen. Wij willen je daarom graag een aantal pokertips geven voordat begint met spelen. Zo ben je beter voorbereid en zal je (vooral in het begin) meer potten winnen.

Het is ook belangrijk dat je de spelregels een keer goed doorneemt. Op deze pagina zal je vooral wat tips vinden om je op weg te helpen het spel te begrijpen. Ook zal je ontdekken wat je wel en niet moet doen tijdens het spelen van poker. Als je al deze tips onder controle hebt dan zal je vanzelf merken je dat jouw resultaten als pokerspeler positief zullen veranderen.

🔷 Baseer je poker skills niet op de resultaten die je haalt

Zelfs de beste pokerspelers van de wereld verliezen weleens. Verwacht dus niet dat je elke keer dat je speelt je ook daadwerkelijk iets wint. Je doel moet zijn om in elke ronde zo goed mogelijk te spelen. Als je dat doet, zal je vanzelf meer rondes winnen.

Veel spelers maken de fout om hun pokervaardigheden te beoordelen op basis van de resultaten die ze halen. Doe dit dus niet, je kan een geweldige ronde hebben gepokerd maar alsnog verliezen, dat hoort gewoon bij het spel. Je doel moet zijn om elke keer zo goed mogelijk te spelen. Hoe meer je dit doet hoe beter je resultaten uiteindelijk zullen zijn.

Two aces with money

🔷 De flop

Een goede starthand hebben is natuurlijk belangrijk, maar het is slechts een deel van het spel. Als je eenmaal de richtlijnen voor de starthand onder de knie hebt (dus weet wanneer je je starthand moet weg gooien en wanneer niet) is de volgende stap waar je aan moet werken ‘’de flop’’. Dit is het gebied waarin de professionele spelers zich van amateuristische spelers onderscheiden.

Bij de flop kan alles veranderen, hier kunnen jouw kaarten de besten worden van het spel. Andersom kan natuurlijk ook, jouw kaarten kunnen ook helemaal niks meer waard zijn. Om goed te kunnen spelen bij de flop heb je wat vaardigheden nodig.
Deze vaardigheden bevatten het berekenen van je kansen, het herkennen van inzetpatronen, bluffen en het gebruik van je positie.

Om de flop helemaal onder controle te krijgen moet je veel oefenen. We raden je dit daarom ook aan. De flop is namelijk een erg belangrijk onderdeel in het spel. Je kan dit bijvoorbeeld oefenen door gebruik te maken van gratis demo-spellen. Doe dit! Hierdoor gaan jouw poker skills omhoog en heb je uiteindelijk veel meer kans om te winnen.

🔷 Vermijd spelen met emoties

Een ding dat je moet vermijden terwijl je poker speelt, is spelen met emoties. Je tegenstanders zullen je emoties tegen je gebruiken. Emotioneel spel resulteert in slechte/overhaaste beslissingen en geldverlies. Een potje verliezen kan iedereen overkomen. Ga bijvoorbeeld niet doorspelen omdat je bijvoorbeeld iemand aan de tafel niet mag. Dit valt 9 van de 10 keer slecht uit. Accepteer het als een potje een keer tegen zit en gooi je kaarten weg. Emoties onder controle houden resulteert niet perse in winst maar in minder verlies.

Man with emotions

🔷 Verschillende speelstijlen

Een van de dingen die poker zo interessant maakt, is de enorme verschillen in speelstijlen. Bepaal voor jezelf wat voor een speler je wilt zijn en in wat voor een stijl je wilt spelen. De speelstijlen kunnen worden onderverdeeld in de volgende:

• Afwachtend: hier stel je voorzichtigheid op prijs, je gaat relatief weinig potjes mee gaat en je neemt niet te veel risico’s.
• Losjes: het tegenovergestelde van afwachtend, je gaat veel potjes mee en je hebt een grotere bereidheid om te gokken dan de gemiddelde speler.
• Agressief: losjes maar dan nog extremer, een aanpak waarbij veel wordt ingezet, je opent potten met veel geld en je wilt winnen door je tegenstanders onder druk te zetten.
• Passief: het tegenovergestelde van agressief, vaker callen dan inzetten, de tegenstander laten dicteren hoe de ronde verloopt en alleen mee gaan als je echt hele goede kaarten hebt.

Ons advies aan jou is om deze 4 verschillende stijlen zo veel mogelijk door elkaar te spelen. Dit maakt jou onvoorspelbaar en dus ook een betere pokeraar. Je speelstijl aanpassen terwijl je aan het spelen bent is dus goed. Als je dit niet doet dan wordt je te voorspelbaar en gaan andere (meer ervarende) spelers je door hebben.

🔷 Het belang van een goede positie begrijpen

De dealer, of degene waarbij de ‘dealerbutton’ ligt, is (in de meeste pokervarianten) de laatste speler die aan de beurt is in een ronde. Dit betekent dus dat hij de laatste speler is die in kan zetten. Dit is een groot voordeel omdat je al weet hoe je tegenstanders hebben gehandeld. De positie van de dealer verandert na elke ronde, dus dit voordeel wordt verdeeld tussen alle spelers om het spel eerlijk te houden.

Om dit tactische voordeel goed te gebruiken, is het verstandig om meer handen te spelen als je je in deze late positie bevindt. Goede spelers zullen dus ook sneller mee gaan als ze zichzelf in deze late positie bevinden.

Poker

🔷 Zorg ervoor dat jouw blufs logisch lijken

Een goede hand hebben is altijd belangrijk. Wat ook belangrijk is, is het besef dat met hoe meer spelers je speelt, hoe groter de kans is dat ten minste een van hen een sterkere hand heeft. Ook zal je weleens in een situatie terechtkomen waarin een goed getimede bluf je een pot zou kunnen opleveren die je anders misschien wel zou verliezen.

Als en pokeraar bluft, probeert hij de tegenstander met de beste hand te laten folden. Bluffen kan zelfs met hele slechte kaarten, eigenlijk geeft bluffen je een 2e kans om te winnen. Een succesvolle bluf zal je tegenstander ervan overtuigen dat je kaarten hebt die hem zullen verslaan, het is dus belangrijk om te bedenken hoe jou bluf er in de ogen van jouw tegenstander uitziet.

Als je wilt bluffen denk dat eerst aan het volgende: Als ik echt de kaarten zou hebben die ik ze nu laat denken dat ik ze heb, zou ik de hand dan hebben gespeeld zoals ik nu doe? Anders gezegd: Is het ‘verhaal’ wat ik nu vertel logisch? Als het antwoord op deze vraag ‘nee’ is dan raden we je aan niet te bluffen. Als je namelijk uit het niks een bet plaatst, is de kans groter dat een slimme tegenstander je doorheeft en misschien wel mee gaat. Zorg er dus altijd voor dat jouw bluf geloofwaardig overkomt.

🔷 Weet wanneer je weg moet gaan

Weg gaan is een van de belangrijkste dingen van het poker. Het goed kunnen weg gaan en het kunnen accepteren dat je een potje niet gaat winnen kan je heel veel geld besparen. Als jij denkt dat je een ronde niet meer gaat winnen dan is het 9 van de 10 keer verstandig om weg te gaan. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw tegenstander bluft. Als je dit denkt dan kan je wel een keer een gokje nemen. Maar voor alsnog is het slimmer om bij hele erge twijfel de gok niet te nemen.

Throwing cards away

Conclusie

We hopen dat dit artikel je een beetje geholpen heeft met het verbeteren van je pokervaardigheden. Wij zijn ervan overtuigd dat als je deze stappen volgt, je een stuk beter wordt in poker. Verder staan er op deze allerlei andere artikelen over poker of andere spellen. Voel je dus vrij om even rond te kijken.

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.