Check-Raise in Texas Hold’em

maandag, 19 november 2018

Texas Hold’em is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Steeds meer mensen begonnen deze poker variant in het online casino te spelen en een groot aantal zijn er zelfs erg goed in geworden. Door een paar basistips te leren is het mogelijk om een voorsprong te hebben op je tegenstanders aan een pokertafel. Wij zullen in dit artikel bespreken hoe een check-raise werkt in Texas Hold’em. Door zelf deze move te leren en uit te voeren kan je veel chips oprapen. Maar kijk uit, het neemt ook risico’s met zich mee!

Check-raisen voor extra chips

Chips poker


Een check-raise kan tegenstanders op tilt brengen, voornamelijk beginnende spelers (weinig discipline en geduld) kunnen zich eraan irriteren. De bedoeling is dat je gaat verhogen als een speler een inzet heeft geplaatst. Dit kan gedaan worden als je een goede hand hebt, maar ook als bluf (wanneer je geen goede hand hebt) of als semi-bluf (als je kans hebt op een goede combinatie). Hieronder zullen wij drie situaties uitleggen waarin je een check-raise kunt gebruiken tegen medespelers.

Over het algemeen kan het een goed idee zijn om te checken (niets te doen) in plaats van te verhogen als je uit positie zit. Vooral als je in de blind zit. Als er al voor de flop is verhoogd door een tegenstander, kan het vaak voorkomen dat ze een ‘continuation bet’ doen. Dit betekent dat ze ongeveer hetzelfde verhogen als met hoeveel ze voor de flop hebben verhoogd. Wanneer een tegenstander dit doet en je hebt een goede hand, dan kan je ervoor kiezen om te check-raisen. Dit zal hem laten denken dat je een sterke hand hebt. Zorg ervoor dat je er zelf rekening mee houdt dat andere spelers dit ook bij jou kunnen doen.

Check-raisen als een bluf

Bij het online poker zal je vaak willen dat tegenstanders de hand folden (weggooien). Heb je een slechte hand en doet je tegenstander een c-bet? Dan kan je met een check-raise als een bluf hem zwakke tot middelmatige handen weg laten gooien. Ook al heeft de speler een betere hand dan jou, je laat hem denken dat jij er beter voor staat.

Als je check-raised, zorg er dan voor dat je het op de flop doet. Op de turn en river zal het lastiger zijn om spelers weg te krijgen doordat ze vaker op een draw kunnen zitten of meer kans hebben op een goede hit.

Check-raisen als een semi-bluf

Wanneer je een semi-bluf doet als check-raise – zal het niet veel uitmaken of een tegenstander mee gaat (callt) of weggaat (fold). Als de tegenstander besluit om je check-raise te callen, kan je alsnog een zeer goede hand maken (bijvoorbeeld nut-flush draw). Gaat de speler mee? Dan moet je hopen op een goede turn kaart. Fold de speler? Dan heb je de pot al direct gewonnen. Je zorgt er ook voor dat er al meer geld in de pot komt voordat je de combinatie gemaakt hebt. Spelers zullen ook minder snel denken dat de vierde kaart je hebt geholpen doordat je al op de flop hebt ingezet.

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.