Hoe werkt een short stack in Texas Hold’em

donderdag, 28 februari 2019

Iedereen wil graag de grootste stack hebben als ze poker spelen. Ze kunnen hiermee tegenstanders intimideren en er kunnen meer risico’s genomen worden. Ook kan een “chipleader” vaak een bully (pestkop) zijn door de short stacks onder druk te zetten. Maar hoe moet je eigenlijk spelen met een short stack in Texas Hold’em? Je moet rekening houden met het feit dat je in een pokertoernooi constant slechte kaarten krijgt en je uiteindelijk minder chips dan de rest hebt. Je zult toch een keer moeten verdubbelen of je stack durven te riskeren om te overleven. In dit artikel beschrijven wij hoe je met een short stack kunt omgaan en hoe te handelen in bepaalde situaties.

Wanneer ben je nou eigenlijk short stack

Zoals met de meeste spellen in een online casino, waaronder ook poker, zal het van meerdere factoren afhankelijk zijn. Speel je bijvoorbeeld Limit Hold’em, dan kan je met een paar blinds ermee uit de voeten komen. Maar bij No Limit Texas Hold’em ligt dit anders en zal de grootte van je stack een cruciale rol spelen. Eén van de vuistregels is dat als je minder dan veertig big blinds hebt, je al gedwongen wordt om je speelstijl te wijzigen. Hieronder zullen we een paar tips geven om het meeste uit je short stack te halen en je pokerspel te verbeteren.

Goede kaarten zijn belangrijk

Op het moment dat je short stack bent zal je minder neiging hebben om marginale handen zoals lage suited connectors (bijvoorbeeld 7 – 8 van dezelfde soort) te spelen.

Ook ga je niet proberen om een flush draw te achtervolgen. Een kleine pocket is ook een slecht idee doordat je deze vaak moet hitten om de pot te winnen. De reden om dit soort handen te folden is dat je maar kans maakt op een pot van maximaal 40 blinden (of hoeveel stack je nog over hebt).

Het is het niet waard om te gaan gokken en je zult moeten wachten op betere kaarten. Goede kaarten zijn dus belangrijk in deze fase van een pokertoernooi. Door je te richten op betere handen, kan je al voor de flop ver voor liggen of op de flop je hand aanzienlijk verbeteren met het hitten van bijvoorbeeld een top paar. Hoe lager je stack is, hoe sneller je graag wil dat je in ieder geval een aas in handen krijgt.

Kaarten Poker

De juiste kaarten krijgen is zeer belangrijk

Krijg al het geld erin

Wanneer je short stack bent in Texas Hold’em, kan een top paar al genoeg zijn om alle chips erin te gooien. Het is de enige manier om een speler nog weg te krijgen of je stack is al te klein om spelers weg te krijgen. Bluffen is dus niet echt mogelijk. Wanneer je toch probeert te bluffen, doe het dan overtuigend. Ook kan je pre-flop al je geld erin schuiven bij een middelmatige hand. Onthoud goed dat je met meer handen je geld erin moet krijgen als je short stack bent. Met een grote stack kan je langer wachten op betere handen.

Ga all-in of fold wanneer je short stack bent

Gebeurt het dat je echt short stack bent en nog maar ongeveer 10 big blinds hebt? Dan heb je geen invloed meer op andere spelers en kan je ze niet weg krijgen. Nu moet je rekening gaan houden met je positie en de handen die je krijgt.

Ben je aan de beurt en heeft nog niemand verhoogd? Overweeg dan eens om met een wat minder goede hand al je chips in de pot te gooien en hoop op het beste.

Heb je nog ongeveer 20 big blinds? Dan kan je ervoor kiezen om te verhogen in een goede positie en spelers al voor de flop te laten folden. Speel je niet in een pokertoernooi maar ben je aan het cashgamen? Dan is het van belang dat je bij minder dan 20 blinds extra chips koopt. In Texas Hold’em kan je het aantal chips winnen die je zelf op dat moment hebt. Bij een goede hand zal je met een grotere stack dus ook meer geld winnen.

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.