Hoe kun je het best de turn en river in poker gebruiken.

De turn en river in poker

Wat je moet doen voordat de flop open gaat is niet heel erg moeilijk. Je kunt namelijk zelf van tevoren bepalen welke handen je wel of niet gaat spelen. Ook op de flop is een keuze maken vrij eenvoudig. Het is de turn en river in poker waar het pas echt onvoorspelbaar wordt. Hoe meer kaarten geopend worden, hoe meer geld er in de pot terecht komt en hoe meer spelers deze pot willen winnen. Bluffen gaat moeilijker en andere spelers kunnen ook agressiever gaan spelen of je weg proberen te bluffen. Met een beetje voorbereiding en wat handige tips – ben je binnen no time de turn en river, heer en meester.

River in poker

Wat is de river?

Laten we allereerst beginnen met het einde, namelijk de river. Dit is wanneer de vijfde kaart op tafel is uitgedeeld. Het zijn gemeenschappelijke kaarten waar iedere speler gebruik van kan maken. Je weet op dit moment ook of je een goede of slechte hand hebt. Hierdoor zal de river gemakkelijker zijn dan de turn.

Ook al is het moeilijker om een pot vanaf de river nog te kunnen winnen met veel spelers in de hand. Over het algemeen zal je minder op de river dan op de turn bluffen. Op de turn bluf je weer minder vaak dan op de flop. En je hand zal ook sterker moeten zijn op de laatste kaart om nog te durven inzetten.

River in poker2

De turn in poker

Callen, raisen of bluffen

Als de tegenstander met fiches verhoogd, hoeft dit niet te betekenen dat ze een goede hand hebben. Ze kunnen maar zo aan het bluffen zijn. Als professionele pokerspeler kan je dit snel oppikken en zelf eens een bluf terug doen.

Wat te doen op de river?

Het is van groot belang wie er aan de beurt is als de river wordt geopend. Ben je de eerste aan de beurt? Ben je de agressieve speler geweest op de turn? Of ben je juist degene die een andere speler heeft gecallt na een verhoging? Veel factoren zijn afhankelijk van de keuze die je maakt. Ook als je moet callen dan zal je eerst naar de pot moeten kijken. Hoe meer geld er in de pot ligt, hoe sneller je een call maakt. Hebben ze echt een grote verhoging gedaan? Dan is het belangrijk dat je een goede hand speelt op dat moment.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf te verhogen op de river. Dit komt niet zo vaak voor als dat mensen verhogen op de flop en turn. Ook durft men niet gauw te bluffen. Dit komt doordat er geen extra kaart komt en er geen ruimte is voor verbetering.