De turn en river in poker

donderdag, 22 november 2018

Wat je moet doen voordat de flop open gaat is niet heel erg moeilijk. Je kunt namelijk zelf van tevoren bepalen welke handen je wel of niet gaat spelen. Ook op de flop is een keuze maken vrij eenvoudig. Het is de turn en river in poker waar het pas echt onvoorspelbaar wordt. Hoe meer kaarten geopend worden, hoe meer geld er in de pot terecht komt en hoe meer spelers deze pot willen winnen. Bluffen gaat moeilijker en andere spelers kunnen ook agressiever gaan spelen of je weg proberen te bluffen. Met een beetje voorbereiding en wat handige tips – ben je binnen no time de turn en river, heer en meester.

River in poker

Wat is de river?

Laten we allereerst beginnen met het einde, namelijk de river. Dit is wanneer de vijfde kaart op tafel is uitgedeeld. Het zijn gemeenschappelijke kaarten waar iedere speler gebruik van kan maken. Je weet op dit moment ook of je een goede of slechte hand hebt. Hierdoor zal de river gemakkelijker zijn dan de turn.

Ook al is het moeilijker om een pot vanaf de river nog te kunnen winnen met veel spelers in de hand. Over het algemeen zal je minder op de river dan op de turn bluffen. Op de turn bluf je weer minder vaak dan op de flop. En je hand zal ook sterker moeten zijn op de laatste kaart om nog te durven inzetten.

River in poker2

De turn in poker

Callen, raisen of bluffen

Een goede turn

Als je eenmaal begrijpt hoe je op de river moet spelen, kan je het ook toepassen op andere straten. De inzet die je plaatst op de turn zal je beslissing op de river ook alvast bepalen. Soms begin je al met verhogen vanaf de flop en heb je op de turn nog een extra inzet geplaatst – het is lastig om nu de river ook te checken en zomaar de pot op te geven.

Wanneer er een kaart komt die voor veel combinaties goed zou zijn, is het soms verstandig om te checken op de river. Veel spelers hebben zitten loeren op een draw en het kan maar zo dat ze hun combinatie compleet hebben gemaakt met de laatste kaart. Zowel op de turn als river kan dit toegepast worden. Neem op de turn bijvoorbeeld een gratis kaart en ga door naar de river.

Wanneer je tegenstander agressief aan het spelen is, zal het je scheiden van de professionele pokerspelers. De keuze wordt moeilijker gemaakt. Je kunt callen, raisen of zelfs bluffen.

Als de tegenstander met fiches verhoogd, hoeft dit niet te betekenen dat ze een goede hand hebben. Ze kunnen maar zo aan het bluffen zijn. Als professionele pokerspeler kan je dit snel oppikken en zelf eens een bluf terug doen.

Wat te doen op de river?

Het is van groot belang wie er aan de beurt is als de river wordt geopend. Ben je de eerste aan de beurt? Ben je de agressieve speler geweest op de turn? Of ben je juist degene die een andere speler heeft gecallt na een verhoging? Veel factoren zijn afhankelijk van de keuze die je maakt. Ook als je moet callen dan zal je eerst naar de pot moeten kijken. Hoe meer geld er in de pot ligt, hoe sneller je een call maakt. Hebben ze echt een grote verhoging gedaan? Dan is het belangrijk dat je een goede hand speelt op dat moment.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf te verhogen op de river. Dit komt niet zo vaak voor als dat mensen verhogen op de flop en turn. Ook durft men niet gauw te bluffen. Dit komt doordat er geen extra kaart komt en er geen ruimte is voor verbetering.

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.