Wedden op EK Voetbal | Wedden op Sport | Gokgids.nl

Wedden op EK Voetbal

Ben je een groot liefhebber van voetbal? Dan weten wij zeker dat je ook altijd het EK voetbal kijkt. Het EK (Europees Kampioenschap) wordt per vier jaar gehouden. Het is net als andere sporten waarbij landenteams het tegen elkaar op zullen nemen. Door kwalificaties te spelen, kan een land zich plaatsen. In welk land het EK gehouden wordt (gastland), zal dit land zich automatisch al gekwalificeerd hebben. Je kunt ook wedden op EK voetbal door een account aan te maken bij een bookie, oftewel bookmaker. Op onze website zal je alleen gerenommeerde bookmakers terugvinden, waar het wedden op EK mogelijk zal zijn.

Welke wedopties?

Je kunt altijd uit veel leuke weddenschappen kiezen als je gaat wedden op het EK voetbal. Zet bijvoorbeeld eens in op hoeveel gele of rode kaarten er worden getrokken. Of hoeveel hoekschoppen worden er genomen. Verder kan je nog wedden op de juiste uitslag (biedt vaak hogere quoteringen).

Wedden op aantal doelpunten

Ook kan je wedden op met hoeveel doelpunten verschil een thuisploeg of uitploeg zal winnen. Denk je alvast ver vooruit? Dan kan je gaan wedden op de winnaar van het EK. Wanneer je al vroeg in de race gaat wedden op deze optie, zal de quotering hoger zijn dan dat je het later pas gaat doen en er al ploegen zijn afgevallen.

Waarom gokken op winnaar EK?

10 ploegen over

Laten we ervan uit gaan dat er nog 10 ploegen over zijn. Dit biedt Italië een kans van 1 op 10 om winnaar te worden van het EK. In dit geval zou de bookmaker een quotering van 10.00 moeten bieden. Toch is de quotering op 30.00 gezet en kan je hier je voordeel uit halen. Want als jij al weet dat ze sowieso van een aantal andere ploegen met gemak kunnen winnen, krijg je eigenlijk meer waar voor je geld.

Wedden op kwalificaties

Het spelen van kwalificatiewedstrijden en de uiteindelijke eindronde op het EK, kan natuurlijk niet vergeleken worden. Maar op basis van voorgaande gespeelde wedstrijden van een ploeg, kan je wel een schatting gaan maken. Kijk naar statistieken zoals hoeveel doelpunten een land gemiddeld scoort.

Kiezen voor andere wedopties

Of zijn ze juist agressief en worden er veel kaarten getrokken in hun wedstrijden? Dan kan het verstandig zijn om voor andere wedopties te kiezen. Plaats een weddenschap op het aantal kaarten of zet in op veel doelpunten per wedstrijd.

Waarop wedden op EK voetbal?

Soms moet je buiten de box denken. Ga niet voor de meest voor de hand liggende weddenschappen. Deze zullen het minste opleveren. Want wanneer iets makkelijker te voorspellen is, zal de quotering ook lager liggen. Een quotering is lager in het geval dat de kans groter is dat het zo zal zijn. En je winst is in dit geval ook minder wanneer de voorspelling juist is.

FIFA ranglijst

Pak ook de FIFA ranglijst bij de hand om te bepalen welk land sterker is. Deze lijst wordt constant geüpdatet en is afhankelijk van voorgaande wedstrijden. Wanneer een land wint tijdens EK of WK wedstrijden, zullen ze stijgen in deze lijst.

Kansen worden vergroot

Door te wedden op de nummer 1 in de FIFA ranglijst (Duitsland), zal de kans op winst ook meteen groter zijn. Ga je wedden op een land zoals Frankrijk, die lager in de lijst staat, dan zal de winst groter zijn, maar de kans op winst weer lager.

Waar wedden?

In het bezit van een licentie

Ze zullen in het bezit zijn van een geldige kansspel licentie, die het mogelijk maakt om legaal te opereren binnen de EU. Ga vandaag nog wedden op EK voetbal en maak de spanning mee!