Wedden op E-sports | Wedden op Sport | Gokgids.nl

Wedden op E-sports

Als je niet zo van het online gamen bent, dan heb je ook nooit gehoord van E-sports. Het komt niet op televisie en zal alleen op de desktop te zien zijn. E-sports betekend letterlijk ‘Electronic Sports’, oftewel spellen zoals League of Legends, FIFA, Dota, Call of Duty, Counter Strike en nog veel meer. Alle spellen die online gespeeld kunnen worden, met de mogelijkheid om op te wedden, zullen bij de online bookmaker als E-sports weergegeven worden.

Ben je altijd al een liefhebber geweest van het gamen? Dan kan je zelf eens ervoor kiezen om te wedden op E-sports. Dan zal je niet alleen je favoriete gamer of team hebben, maar kan je er ook nog geld mee verdienen ook. Op deze pagina zullen wij je uitleg geven over hoe je kunt wedden, waar je kunt wedden en welke weddenschappen beschikbaar zijn bij de bookmakers.

Hoe kan ik wedden op E-sports?

Bij het wedden op E-sports kan je wedden op diverse opties. Het zal afhankelijk zijn van het spel zelf. Zoals bij League of Legends zal een geheel team van vijf man het opnemen tegen vijf anderen. Terwijl je bij andere spellen juist maar één speler hebt. Je kunt wedden op de winnaar, het winnende team of een weddenschap afsluiten met een handicap. De handicap is een manier om de quotering meer omhoog te krijgen doordat deze weddenschap moeilijker te voorspellen is.

Online bookmakers

Je kunt bij online bookmakers terecht om te wedden op E-sports. Terwijl je voorafgaand al kunt bepalen wie als winnaar een spel beëindigd, kan je ook live wedden. Voornamelijk de echt bekende spellen zullen aanwezig zijn bij de bookmaker. De bekendste van allemaal op dit moment is LOL, ook wel League of Legends genoemd. Bij dit spel kan je wedden op series van best of 3, of best of 5. Het ligt maar net aan het toernooi waarin ze spelen.

E-sports steeds populairder

Geld winnen

Of misschien ben je niet eens fan van een bepaald team of een speler. Dit maakt allemaal niet uit als je gaat wedden op E-sports. Het zal er dan om gaan wie er wint, zodat jij geld kunt winnen met een juiste voorspelling. Na het inzetten van geld op een weddenschap, heb je gelijk een favoriet. Zo wordt het kijken ook leuker en spannender gemaakt.

Waar moet ik op letten?

Ontwikkelingen volgen

Ook kan je de ontwikkelingen in de E-sports volgen om beter te bepalen op wie je gaat wedden. Het kan voor komen dat een speler niet zo lekker in zijn vel zit. Of het kan zijn dat een team pas vrij nieuw is en nog niet op elkaar ingespeeld zijn. Velen factoren zullen bepalen waarom jij juist bewust op dat ene team gaat wedden.

Verder worden spellen ook regelmatig geüpdatet. League of Legends heeft wel vaker updates, waarbij de regels ook veranderen. Dit kan een ander team beter maken of een speler beter laten presteren, en uiteraard ook andersom.

Voorgaande toernooien of statistieken

De prestaties van een team van een spel is erg belangrijk. Door de statistieken eens goed te bekijken, kan je op basis hiervan al een voorspelling doen. Is een team al eens wereldkampioen geweest? Hebben zij de laatste gespeelde partijen vaak gewonnen? Velen factoren kunnen meespelen als je gaat wedden op E-sports. Let hier dus goed op! Goed voorbereid zijn zal alvast het halve werk zijn.

Waar wedden?

Gokgids.nl heeft de ideale lijst samengesteld met betrouwbare bookmakers voor E-sports. Maak een account aan, bepaal met welke methode je geld stort en profiteer gelijk van een E-sports bonus.

Eerste storting

Bij de eerste storting zal je extra geld ontvangen en kan je vaker gaan inzetten op jouw favoriete gamers! Uiteraard hebben we ook weer gekeken of de bookmaker wel betrouwbaar is.