Wedden op sport | Sportweddenschappen informatie en tips | Gokgids.nl

Wedden op sport

Wil je leren hoe je het beste kunt wedden op sport of je bestaande kennis en vaardigheden voor sportweddenschappen uitbreiden? Op deze pagina zal je toegang hebben tot uitgebreide informatie om alles te weten te komen over hoe je op sport kunt wedden op het internet. Leer de soorten weddenschappen, op welke sporten je kunt wedden en hoe je op de juiste manier een sportweddenschap afsluit. Vind betrouwbare bookmakers en ontvang een welkomstbonus.

Op welke sporten kan ik wedden?

Als je wereldwijd bekijkt op welke sport het meeste gewed wordt, dan is dat ongetwijfeld voetbal. In Amerika wordt er meer gewed op sporten zoals basketbal, honkbal en ijshockey.

Bij een online bookmaker kunnen er uiteenlopende sportweddenschappen teruggevonden worden. Tegenwoordig is het aanbod erg groot en kan men gevarieerd gokken op welke sport je maar wilt. Denk daarbij aan alle populaire sporten zoals voetbal, darts, basketbal, tennis, wielrennen, E-sports, paardenraces, schaatsen etc.

Het vinden van de juiste bookmaker

Hoe registreer ik een account?

Een account registreren kan pas nadat je zorgvuldig hebt gezocht naar de juiste bookmaker. Zodra je weet waar je wilt wedden op sport, kan je naar de website van hun toe gaan. Vaak zal er een registreerknop op de site zelf in de linker- of rechterbovenhoek worden weergegeven. Klik op de knop en je wordt doorverwezen naar een inschrijfformulier. Je kunt hier de accountgegevens invullen met een eigen gebruikersnaam, sterk wachtwoord, e-mail en een aantal persoonlijke of financiële gegevens.

Ook zullen zij vragen naar je voor- en achternaam, geboortedatum, woonplaats, land & telnummer. Bankgegevens worden gevraagd in het geval je met echt geld sportweddenschappen wilt afsluiten. Na een goede voorspelling kan je winsten uitbetalen naar je eigen bank. Daarom is het van belang dat je alle gegevens naar waarheid hebt ingevuld. Als laatste, maar niet onbelangrijk, moet je aangeven of je gebruik wilt maken van de welkomstbonus. Een wedbonus kan oplopen in de honderden euro’s, zodat je op meer sportweddenschappen geld kunt inzetten.

Hoe stort ik geld?

Na het openen van een spelersaccount, moet er eerst geld gestort worden alvorens je kunt wedden op jouw favoriete sport. Gerenommeerde bookmakers met een goede reputatie hebben vaak de meest bekende betaalmethodes beschikbaar. Hiertoe behoren iDEAL, Neteller, Skrill, Paysafecard & Creditcard. Soms kan je ook met Paypal betalen, wat door veel gokkers in Nederland gebruikt wordt. Klik op de ‘cashier’ bij de online bookmaker om te selecteren met welke methode je het geld wilt storten. Afhankelijk van de betaalmethode, kan het geld direct beschikbaar zijn of enkele werkdagen duren.

Hoe kan ik winsten uitbetalen?

Online bookmakers bieden vaak een beperkt aantal opnamemethodes aan. Hierdoor kan je niet altijd je winsten uitbetalen op de manier waarmee je het geld gestort hebt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om geld op te nemen met de Paysafecard. Bekende opnamemethodes zijn door middel van bankoverschrijving of via een online portemonnee zoals Skrill en Neteller. Voordat je een account aanmaakt is het belangrijk om te kijken wat de stortings- en uitbetalingsmethodes van een bookmaker zijn.

Online een weddenschap plaatsen

Tips

Niet aan het begin van een seizoen wedden

Wanneer een nieuw seizoen begint dan kunnen clubs veranderd zijn. Nieuwe spelers zijn in huis gehaald of spelers zijn juist weggegaan. Zorg ervoor dat je eerst een aantal weken afwacht voordat je weer gaat wedden op sport. Het is belangrijk om te kijken of de clubs of sporters het goed doen in het nieuwe seizoen.

Het vergelijken van odds

Door odds te vergelijken bij meerdere online bookmakers stelt wedders in staat om hogere odds te vinden. Uitbetalingen verschillen soms per bookmaker en het zal zonde zijn om geld te laten liggen. Speel je 1 of 2 keer mee? Geen probleem. Wed je het gehele jaar door? Dan zal het verschil aanzienlijk zijn en kan het een fors bedrag zijn dat je misloopt.

Account bij meerdere bookmakers aanmaken

Zoals hierboven uitgelegd: vergelijk odds van meer bookmakers. Zorg ervoor dat je al meerdere accounts hebt geregistreerd zodat je gelijk een sportweddenschap kunt plaatsen. Wanneer je al een account hebt en een snelle weddenschap moet geplaatst worden, kan je snel inloggen en kiezen voor de bookmaker met de hoogste odds.

Rekening houden met toeval

Een van de belangrijkste tips voor wedden op sport is toch wel dat je rekening moet houden met het toeval. Hoewel statistisch gezien een bepaald team 95% van de keren zou moeten winnen, is de kans aanwezig dat het andere team wint. Nooit ervan uit gaan dat een team gegarandeerd zal winnen. Je kunt te overmoedig worden en daardoor teveel geld riskeren.

Mobiel wedden

Naast het aanbieden van sportweddenschappen op desktop, komen vele bookmakers tegenwoordig ook met handige apps voor mobiele apparaten.

De websites zijn compatibel voor iPhone, Android, iPad, Smartphone en Tablets. Door een applicatie te downloaden bij de bookmaker zelf, kan je altijd op je mobiel wedden. Even onderweg wedden op sport? Het is allemaal mogelijk.

Mobiel wedden

Soorten weddenschappen

– Halftime: Wed op de uitslag na een eerste helft. Dit geldt niet voor de rest van de voetbalwedstrijd.
– Halftime & Fulltime: Wed op de uitslag na een eerste helft en tweede helft. Zo kan je ervoor kiezen dat de thuisclub de eerste helft voor komt te staan maar uiteindelijk toch de wedstrijd verliest. Deze weddenschap kan veel geld opleveren als je ook nog op de juiste score geld hebt ingezet.
– Over/Under: Een weddenschap op het aantal doelpunten in een wedstrijd. Vaak zie je beschikbare weddenschappen zoals 2.5 Over/Under. Hierbij kan je wedden dat er in totaal Under 2.5 doelpunten wordt gescoord. Als er 2 doelpunten worden gescoord win je, wanneer er 3 doelpunten worden gescoord verlies je. Deze sportweddenschap is ook bij vele andere sporten beschikbaar.

Live wedden

Het live wedden houdt in dat je live geld in gaat zetten tijdens een wedstrijd of evenement. Heeft een club in de eerste helft erg goed gespeeld en denk je dat ze het gaan beslissen in winst in de tweede helft? Dan kan je een live sportweddenschap plaatsen. Wat vooraf een geschikte weddenschap leek, kan tijdens een wedstrijd anders zijn. Je kunt met live wedden goed inspelen op situaties en daarmee mooie winsten behalen.

Veel gemaakte fouten bij wedden op sport

Strategieën vermijden

Fantastische strategieën, gegarandeerd winst, de juiste wondermethode, websites zullen alles eraan doen om je te verleiden tot het gebruiken van een strategie bij een aanbevolen bookmaker. Als je gaat wedden op sport, zullen er geen strategieën zijn die ervoor zorgen dat je gegarandeerd elke weddenschap wint. Het verdubbelen van de inzet bij een gewonnen voorspelling kan ook erg gevaarlijk zijn. Riskeer nooit meteen al je winst en probeer wat opzij te zetten.

Niet op teveel wedstrijden wedden

Wanneer je een combo weddenschap doet, zet dan niet op teveel wedstrijden je geld. Uiteraard schieten de odds omhoog wanneer je combo’s speelt, maar de kans dat alle voorspellingen juist zijn, zullen aanzienlijk lager zijn. Een goede suggestie is het spelen van een combo met niet meer dan drie wedstrijden per sportweddenschap.