Paroli Systeem

Het Paroli systeem voor roulette is er één die sterk gericht is op de behaalde winst. Dit betekent dat het aantal overwinningen een groot effect zullen hebben op de winst in vergelijking tot de verliezen. Deze roulette strategie is anders dan het D’alembert systeem, maar het is wel vergelijkbaar omdat je alleen gebruikmaakt van de enkelvoudige kansen zoals rood / zwart, 1-18 / 19-36 en oneven / even. Als je de Paroli strategie toepast, zal het betekenen dat je de voorgaande behaalde winsten weer gebruikt om in te zetten bij volgende beurten.

Je blijft constant je inzet verhogen (de oorspronkelijke inzet, plus de winst). Dit is de reden waarom het niet mogelijk is om het uiteindelijke winstbedrag te bepalen. Wel zal je vooraf al een winstlimiet met jezelf moeten afspraken. Het is een maatregel die je neemt om ervoor te zorgen dat je niet te lang doorgaat en de winsten weer verliest. Het Paroli systeem wordt daardoor gezien als een systeem dat vrij riskant is. Hoewel de winsten sneller kunnen toenemen dan dat je verlies lijdt, blijft het zeer risicovol.

Hoe werkt het Paroli systeem?

Iedere keer wanneer je een ronde wint, zal je de inzet verhogen, en wanneer je verliest, zal je de inzet verlagen. Dit blijf je doen totdat je uiteindelijk weer terug bent naar de oorspronkelijke inzet waarmee je begon. Blijf dit bedrag inzetten totdat je een weddenschap verliest. Wanneer je wint, zal je de weddenschap opnieuw verhogen (plus je winst).

Vooraf kan je ook bepalen hoe vaak je nog een ronde wilt winnen voordat je weer terug gaat naar je startinzet. Voor beginnende spelers is het Paroli systeem ideaal omdat er niet veel wiskundige kennis bij komt kijken. Zelfbeheersing moet je wel hebben om ervoor te kiezen om te stoppen totdat je een bepaald maximum hebt bereikt.

Bekijk een voorbeeld voor de Paroli strategie

Je hebt bijvoorbeeld bepaald dat je een maximale inzet van €100 hebt en het maximaal aantal beurten dat je wilt winnen vier is. Dit zal betekenen dat wanneer je vier keer op rij hebt gewonnen, je weer terug zult keren naar de oorspronkelijke inzet. Laten we beginnen met een startbedrag van €5, dan wordt er van je verwacht dat je de volgende inzet zult verhogen.

Dit zal vaak je startbedrag plus de winst van de vorige ronde zijn. In dit geval zal je inzet dus verdubbeld zijn en als je vier keer op rij wint, heb je maar liefst €75 gewonnen. Verlies je de weddenschap en heb je niet vier overwinningen op rij dan zal je terugkeren naar de inzet van €5.

Paroli Systeem

Werkt het?

Bovenstaande voorbeeld toont dat als je vier keer op rij wint, je een totaal van €75 hebt gewonnen. Wanneer je nogmaals een beurt wilt winnen dan zou dit betekenen dat je €75 (plus je start bedrag van €5) inzet, namelijk €80.

Inzet verliezen

Verlies je deze inzet? Niet getreurd, je bent maar €5 lichter, terwijl je wel kans maakte op een winst van €160! Dit betekent dat het Paroli systeem met weinig risico komt maar je wel zeer grote winsten kunt behalen.

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.