Labouchere systeem

Henry Labouchere wist in de 19e eeuw leuke winsten bij elkaar te sprokkelen tijdens het spelen van roulette. Hiervoor gebruikte hij een roulette systeem, ook wel het Labouchere systeem genoemd. Henry was een ervaren gokker, maar ook politicus, journalist en had zelfs een eigen tijdschrift. Hoewel de Labouchere strategie lastiger onder de knie te krijgen is dan het Martingale of Fibonacci systeem, kan je het met wat oefenen vrij snel leren. Ook kan dit systeem op andere casino spellen toegepast worden.

Hoe werkt dit systeem?

Het Labouchere roulette systeem is ontwikkeld om met enkelvoudige kansen te spelen. Vaak zullen spelers hiervoor op rood of zwart wedden. Wanneer je het gaat gebruiken op nummers aan de binnenkant, zal het meer risico met zich meebrengen. Het is de bedoeling dat je op inzetmogelijkheden gaat wedden waarbij je ongeveer 50% kans hebt om te winnen.

Labouchere Systeem

Vooraf bepalen

Vooraf moet je gaan bepalen hoeveel geld je wilt winnen en dan ga je een getallenreeks opstellen waarin alle getallen jouw doel bij elkaar optelt. Zie hieronder een voorbeeld hoe een reeks eruit komt te zien als je een winst van €10 wilt behalen:
1 – 1 – 1 – 2 – 2 – 2 – 1

Onthoud hoe de reeks verloopt

Je dient goed te onthouden dat de manier waarop een reeks verloopt, geheel aan jezelf is. Jij bepaalt zelf hoeveel geld je wilt gaan winnen en op basis daarvan zal je de getallenreeks opsplitsen. Wanneer je begint met gokken op de roulette tafels dan kan je de buitenste twee nummers van de reeks bij elkaar optellen en in gaan zetten.

Buitenste twee nummers bij elkaar optellen

In dit geval is dat €1 + €1 = €2. Als het je lukt om een weddenschap te winnen dan zal je de nummers die je gebruikt hebt door kruizen. In dit geval zullen de buitenste twee enen weggehaald worden en is de reeks als volgt:
1 – 1 – 2 – 2 – 2

Linkse en rechtse nummer gebruiken

Voor een volgende speelronde zullen we nogmaals de nieuwe linkse en rechtse nummers gebruiken om op de tafel te plaatsen. In dit geval is dat nu €2 + €1 = €3 geworden. Dit proces zal je constant herhalen tot alle nummers door gekruist zijn. Op het moment dat dit je lukt dan zal je je doel hebben bereikt. Dan kan je weer met dezelfde reeks gaan spelen of een andere als je meer winst wilt maken.

Bij verlies nummer toevoegen

Op het moment dat je een ronde verliest, moet je een nummer toevoegen aan de getallenreeks. Het ingezette bedrag zet je dan aan de rechterkant en dit zal je weer gaan gebruiken voor je volgende inzet. Als je direct de eerste speelronde wint (€1 + €1 = €2) dan voeg je de 2 toe aan de reeks en ziet het er als volgt uit:
1 – 1 – 1 – 2 – 2 – 2 – 1 – 2

Houd rekening met twee hoofdacties

In principe als je dit zo ziet is het vrij eenvoudig te leren. Als je het Labouchere systeem onder de knie denkt te hebben kan je het zelf eens toepassen op het online roulette. Het is eenvoudig, maar houd wel rekening met twee hoofdacties:

  • Verwijder altijd nummers aan de linker- en rechterkant toe bij winsten
  • Voeg altijd het nummer in dat je zojuist hebt ingezet bij verliezen

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.