Fibonacci Systeem

Als je nog niet bekend bent met het Fibonacci systeem, willen we je even laten weten dat het tot de veiligste roulette systemen behoort. Vooral als je het gaat vergelijken met andere systemen zoals de Martingale (progressief inzetsysteem). Ondanks dat het weinig risico met zich mee brengt, kan het wel leuke winsten opleveren. Terwijl het hier ook om een progressieve roulette strategie gaat, zal de toename van de inzet lager liggen dan bij andere soortgelijke strategieën.

Voor de duidelijkheid – wanneer je een verliezende sessie hebt, zal het langer duren om de verliezen om te zetten in winst. Maar wat dan wel een voordeel is, is dat je verliezen niet al te groot zullen zijn zoals bij het Martingale systeem.

Fibonacci getallenreeks

De Fibonacci strategie is gebaseerd op een getallenreeks, uitgevonden door Leonardo Fibonacci. Het volgende getal in de reeks zal gelijk zijn aan de som van de vorige twee getallen en het begint met 1. In plaats van het in het geheel uit te leggen, zullen we hieronder de Fibonacci reeks laten zien.

Fibonacci Systeem

Getallenreeks

1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144 – 233 – 377 – 610 – 987

De getallenreeks is eindeloos en is gebaseerd op wiskunde en wetenschap. Zelfs in de natuur zijn er voorbeelden van, zoals de stamboom van bijen. Wanneer je het Fibonacci systeem gaat gebruiken in online roulette, zal het niet nodig zijn om bij 1 te beginnen. Je kunt beginnen met welke weddenschap dan ook, als het maar in de getallenreeks voor komt. Wel wordt het aanbevolen om bij het begin met een startinzet van 1 te beginnen als je nog niet al te bekend bent met de spelregels.

Hoe werkt dit systeem?

Wanneer je online roulette speelt, zal je met de enkelvoudige kansen dit systeem kunnen gebruiken. Dit zijn gebieden zoals oneven / even, zwart / rood en laag (1-18) / hoog (19-36), welke een kans van ongeveer 50% hebben. Wanneer je de Fibonacci getallenreeks los laat op de gebieden aan de binnenkant, kan dit slecht uitpakken. De nummers in de reeks zullen bepalen hoeveel geld je inzet per beurt. Wanneer je een ronde wint, kan je stapjes verder gaan in de getallenreeks.

Dit betekent dat je in principe eerst een weddenschap moet winnen om verder te komen in de reeks. Het zal lastig zijn om verliezen om te zetten in winst wanneer je de eerste weddenschappen verliest. Hoewel dit verkeerd klinkt, zijn er nog meerdere manieren om wel een goede winst te behalen met het Fibonacci systeem. Lukt het je om de eerste weddenschap te winnen? Dan zal je weer vooraf aan de reeks beginnen. Win je een ronde en ben je al verder in de reeks? Dan zal je twee stappen terug doen. Zie rechts een voorbeeld van een sessie:

Voorbeeld van een sessie

  • Ronde 1 – Inzet €1 en verliest €1 (- €1)
  • Ronde 2 – Inzet €1 en verliest €1 (- €2)
  • Ronde 3 – Inzet €2 en verliest €2 (- €4)
  • Ronde 4 – Inzet €3 en verliest €3 (- €7)
  • Ronde 5 – Inzet €5 en wint €10 (+ €3)
  • Ronde 6 – Inzet €2 en verliest €2 (+ €1)
  • Ronde 7 – Inzet €3 en verliest €3 (- €2)
  • Ronde 8 – Inzet €5 en wint €10 (+ €8)
  • Ronde 9 – Inzet €2 en verliest €2 (+ €6)
  • Ronde 10 – Inzet €3 en wint €6 (+ €12)

7 verloren en 3 winnende weddenschappen

Zoals je in het voorbeeld kunt zien, hebben we na 7 verliezen en slechts 3 winnende weddenschappen alsnog winst gemaakt. Hoewel dit systeem lijkt te werken als het Martingale systeem, moet je overwegen dat als je vier rondes op rij had verloren, je al een verlies had gemaakt van €31. Hierdoor kunnen wij met zekerheid zeggen dat het Fibonacci systeem veel veiliger is om te gebruiken tijdens het online roulette spelen. Probeer het anders zelf eens uit!

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.