D’alembert systeem

Het D’alembert systeem voor roulette wordt beschouwd als een van de veiligste onder alle roulette systemen. Terwijl je de geldinleg na een verloren ronde verhoogt, zal deze verhoging lager liggen dan bijvoorbeeld bij het Martingale systeem. Van cruciaal belang is het feit dat men gebruikmaakt van enkelvoudige kansen en het ongeschikt is voor inzetten op dozijnen, kolommen of inzetten in het binnen gebied.

Beginnen met een startinzet

Waar je mee moet beginnen is een startinzet uit te kiezen. Daarna zal je de inzet verhogen met één na verloren weddenschappen en de inzet verlagen met één na winst.

D'alembert Systeem

Wanneer je net zoveel wint als verliest

Theoretisch gezien zal je winst maken als je net zoveel weddenschappen wint als dat je verliest. Zie hieronder een voorbeeld hoe een sessie kan verlopen met een startinzet van €5:

Sessie van 8 rondes

  • Startinzet €5 en verlies
  • Startinzet €6 en verlies
  • Startinzet €7 en win
  • Startinzet €6 en verlies
  • Startinzet €7 en win
  • Startinzet €6 en win
  • Startinzet €5 en verlies
  • Startinzet €6 en win

Rekensom van gespeelde sessie bij online roulette

€0 – €5 – €6 + €7 – €6 + €7 + €6 – €5 + €6 = €4

4 gewonnen en 4 verloren

Je hebt op dit moment 4 rondes verloren en 4 rondes gewonnen, maar ondanks dit heb je alsnog een winst van €4. Dit is juist de reden waarom het D’alembert systeem voor roulette zo populair is.

Op enkelvoudige kansen wedden

Door op enkelvoudige kansen te spelen (ongeveer 50% kans om te winnen) kan je hiermee het voordeel iets naar jezelf toe trekken. Wanneer het aantal weddenschappen dat je wint gelijk is aan de winnende weddenschappen, zal je altijd winst maken.

Winst- of verlieslimiet bepalen

Wij raden je aan om net als bij alle roulette strategieën, van tevoren te bepalen wat je winst- of verlieslimiet zal zijn. Soms moet je tevreden zijn met de winst en het voor lief nemen. Wanneer je teveel geld verliest, is het een goede optie om op een gegeven moment te stoppen en een volgende keer weer terug te keren in de hoop op meer geluk.

Voordelen

Een groot voordeel van deze roulette strategie is dat je nooit veel geld kunt verliezen in één keer. Je houdt de inzetten laag en je hebt een relatief lage bankroll nodig om dit systeem te gebruiken. Tuurlijk kan je verliezen lijden als je echt veel ongeluk hebt, maar statistisch gezien maak je vijftig procent kans per beurt door op bijvoorbeeld rood of zwart in te zetten.

Nadelen

De potentiële winsten zullen aanzienlijk laag zijn, wat uiteraard ook te verwachten is van een systeem dat weinig risico met zich mee brengt. Ook ben je altijd afhankelijk van de gewonnen en verloren rondes. Als je één ronde meer verliest dan dat je wint, dan werkt dit roulette systeem al niet meer.

Het verliezen van veel rondes

Nog een nadeel is dat als je veel rondes achter elkaar verliest, je op een gegeven moment met zeer hoge inzetten aan het spelen bent. Om de verliezen weer om te zetten in winst, moet je net zoveel geluk hebben als dat je voorheen ongeluk hebt gehad.

Welkom op Gokgids.nl!

Wat is je leeftijd?

Als gokgids.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.