Wedden op Formule 1 | Formule 1 Weddenschappen | Gokgids.nl

Wedden op Formule 1

De populariteit van de Formule 1 is gestaag gegroeid in Nederland. Dit komt voornamelijk door Max Verstappen. Ook het wedden op Formule 1 begint steeds meer aandacht te krijgen van Nederlandse liefhebbers van de sport. Het is mogelijk om bij een online bookmaker te wedden op races en er geld mee te verdienen. Verstandig zal het zijn om op de duidelijke favoriet te wedden, maar door soms wat risico’s te nemen kan je hogere uitbetalingen krijgen bij een bookmaker. Dit worden ook wel quoteringen genoemd. Lees in dit artikel hoe je kunt wedden op deze populaire autosport in Nederland.

Quoteringen en wedopties

Welke auto of land?

Ook zijn er andere soorten weddenschappen mogelijk bij het wedden op Formule 1. Zo kan men gaan wedden op welke auto wint, of uit welk land de winnaar komt. Het wedden op sport is juist zo populair geworden door dit soort unieke wedopties.

Wedden op volledig seizoen

De wedders kunnen ook ervoor kiezen om een langdurige weddenschap te plaatsen. Deze kan je vandaag al plaatsen, maar zal pas aan het einde van het seizoen beslist worden. Bij deze weddenschap wed je erop wie op basis van de totale score aan het eind van het seizoen de Formule 1 coureurskampioenschap wint.

Wedden op Formule 1 - Bron: Wikimedia

Wedden op Formule 1 – Bron: Wikimedia

Wedden op underdogs

Inzetten op favorieten

Hierdoor werd Mercedes (de auto waar zij in rijden) winnaar van het constructeurskampioenschap en Hamilton werd rijderskampioen. Wij raden je dus aan om altijd goed te letten op de favorieten en daar vaker wel dan niet je geld op in te zetten. Maar wil je een beetje risico nemen en wedden op een underdog? Dan maak je wel kans op hogere uitbetalingen.

Kwalificatierondes

Kwalificatierondes

De coureurs zullen vooraf altijd kwalificatieronden moeten rijden om te bepalen op welke positie zij mogen starten. Hoewel het een groot voordeel is dat een coureur op de eerste plek mag beginnen omdat er geen auto’s voor hem zitten, betekent dit niet dat hij altijd zal winnen. 40% tot 50% van de keren zal een andere uitstekende coureur de race winnen.

Andere sporten om op te weddenAlle sporten


Wedden op PSV
Wedden op PSV
In Nederland is PSV op dit moment de nummer 1 in de Eredivisie. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer mensen op PSV gaan wedden.
Lees meer
Wedden op Darts
Wedden op Darts
Wedden op darts is tegenwoordig in Nederland steeds populairder aan het worden. Ga zelf ook eens wedden op de PDC, BDO, WK of Premier League.
Lees meer
Wedden op Feyenoord
Wedden op Feyenoord
Na wat moeizame jaren zijn er nu de resultaten weer voor Feyenoord. De reden waarom veel voetballiefhebbers weer een weddenschap op deze club plaatsen.
Lees meer
Wedden op Ajax
Wedden op Ajax
Wedden op Ajax wordt veelvuldig gedaan in Nederland. Ajax is één van de top clubs van Nederland en heeft de meeste bekers in hun prijzenkast staan.
Lees meer

Geschikte bookmakers

Wedbonus claimen

Zorg ervoor dat je een bookmaker vindt waarbij je niet alleen meer wedopties hebt, maar je ook een leuke wedbonus ontvangt. Wij hebben ook gekeken naar interessante welkomstbonussen voor nieuwe spelers.

Bovenop een eerste storting kunnen zij direct gratis wedbonussen claimen en daardoor meer geld inzetten op een Formule 1 race.