Speel met de juiste starthanden poker | Gokgids.nl

Met de juiste starthanden poker spelen

Black cards on tableEr is bijna geen beter gevoel bij poker dan het slepen van fiches naar je eigen kant. Maar voordat we het over het einde van de hand hebben, willen we bij het begin beginnen. Het gaat om pre-flop waarbij nog niets is gebeurt en je alleen twee kaarten in je handen hebt.

In feite is pre-flop de belangrijkste fase van een pokerhand. Er liggen nog niet veel fiches op tafel, maar als je een foute keuze maakt met de kaarten in je hand, dan zal je de kansen verlagen om die grote pot eens te winnen. Zie op deze pagina wat de juiste starthanden in poker zijn en welke je het beste kunt wegleggen.

Een goed begin is het halve werk

Door van tevoren te bepalen met welke starthanden je gaat spelen, maak je het gokken voor jezelf makkelijker. Starthanden bepalen is niet erg moeilijk. Het moeilijkste gedeelte is om je aan het plan te houden. In principe zal je met een volle pokertafel (9 spelers) vaker folden dan niet. Als je uiteindelijk heads-up of short-handed speelt, zal je meer kaarten gaan spelen. Je volledige selectie met starthanden zal constant worden gewijzigd. Wanneer je aan een tafel met 6 spelers max. gaat zitten, verhoog je ongeveer 35% van je handen (meer marginale handen). Als je met een volle pokertafel van 9 spelers zit, dan zal dit ongeveer 25% zijn. Naarmate je met minder spelers komt te zitten kan je je speelstijl veranderen en agressiever te werk gaan.

Poker hand en fiches

Bepaal van tevoren met welke starthand je gaat spelen

Open met een goede starthand

Pas als je meer ervaren bent kan je de selectie aan starthanden breder maken. Je opent meer handen, bluft vaker en je kunt de spelers beter lezen. Zelfs de grootste pokerspelers ter wereld gooien slechte handen weg. Ongeacht hoe goed je bent en hoe goed je strategie ook is, je kunt niet veel doen met alleen maar slechte handen.

Poker is dan wel een behendigheidsspel en vereist veel vaardigheden, als je met een goede starthand begint, is de kans op het winnen van een pot direct aanzienlijk groter.

In positie spelen

Zit je op de cut-off? De positie net voor de blinden en de dealerbutton. Je kunt er dan voor kiezen om zelfs 50% van je starthanden te openen. Een J – 10 offsuit of Q – 10 suited etc. kunnen nu ook gespeeld worden. Er zitten minder spelers achter je om een beslissing te maken en daardoor is de kans op een goede hand van een tegenspeler ook kleiner. Wel moet je goed onthouden dat je niet te hebberig wordt, zelfs een small of big blind kan een goede hand vinden.


Notice: Undefined variable: html in /home/customer/www/gokgids.nl/public_html/wp-content/themes/gokgids/includes/elements/rows/casinos.php on line 104