Inzicht in e-sports en het gokken dat daarbij hoort | Gokgids.nl

Inzicht in e-sports en het gokken dat daarbij hoort

e-sport logoE-sports zijn in een hoog tempo ongelooflijk populair geworden. Het streamen van games via YouTube en Twitch hebben daar sterk aan bijgedragen. Iedereen kan inmiddels met een klik op de muis live kijken hoe de beste gamers van de wereld het tegen elkaar opnemen.

Ieder jaar stijgt de opbrengst van e-sports met miljoenen. Ontwikkelaars van games spelen daar handig op in. Zij creëren interessante events om de populariteit nog verder omhoog te brengen.

e-sports grote zaal

Finales van e-sports worden in grote arena’s met duizenden aanwezigen en miljoenen thuiskijkers gespeeld

Wed op e-sports bij wedkantoren

Noord-Amerika, Europa en Zuid-Korea zijn de grootste markten binnen e-sports en DOTA 2 is een van de bekendste games. Finales worden inmiddels in grote arena’s gespeeld waar duizenden mensen live kunnen meekijken en ondertussen miljoenen mensen van over de hele wereld via het internet meekijken.

Wedkantoren proberen in te spelen op de gigantische groei van online games. Inmiddels kun je daar op wedstrijden tussen professionals wedden. Er is nog wel steeds ruimte voor verbeteringen. Maar gezien het geld dat rondgaat in e-sports zullen de grote aanbieders van sportweddenschappen daar snel en slim op inspelen.

Tot op heden vinden veel mensen het vrij lastig om geld in te zetten op een e-sport wedstrijd. Bovendien zijn er wat problemen met de weddenschappen en is er kritiek op. Een groot deel van het publiek van e-sports is namelijk nog geen 18 jaar. Voor hen is het illegaal om te wedden. Het toezicht daarop houdt helaas nog wel wat te wensen over.

Er zijn geen berichten gevonden met de gevraagde criteria

De integriteit van de online wedstrijden

Als er veel geld rondgaat, dan liggen er altijd kwaadwillenden op de loer. Hackers hebben al meerdere malen geprobeerd games te infiltreren. Daarbovenop is er nog de kans dat spelers zelf bewust een game verliezen om geld te verdienen via weddenschappen. De grote toernooien vinden gelukkig op een lokaal netwerk plaats. Daar is geen ruimte om cheats in te zetten.

Desondanks zal het tegengaan van allerlei vormen van corruptie nog steeds het voornaamste doel van aanbieders van sportweddenschappen moeten zijn. Er is nog geen overkoepelende organisatie die inzicht heeft in de weddenschappen die op games worden geplaatst. Betere regulatie is vereist om het wedden op e-sports veiliger te maken.

Verschillende casino spellen


De toekomst van e-sports

Het kan bijna niet anders of e-sports worden in de komende jaren alleen maar groter. Inmiddels zijn er initiatieven om er zelfs een olympische sport van te maken. Er zijn zelfs mensen die geloven dat de eerste wedstrijden op de Olympische Spelen in 2024 plaats zullen vinden. Critici zeggen dat de e-sports en de Olympische Spelen elkaar helemaal niet nodig hebben.