Is het mogelijk om geld te verdienen met gokken | Gokgids.nl

Hoe kan ik winstgevend op een gokkast spelen

Gokkast ingezoomdWinstgevend op een gokkast spelen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Wel zijn we allemaal benieuwd naar hoe je de kans op een winstgevende uitkomst zo groot mogelijk maakt. Laten we vooropstellen dat er geen 100% garantie bestaat dat je wint op een gokkast.

Je hebt wel opties om ervoor te zorgen dat de omstandigheden zo gunstig mogelijk zijn. Wat moet je wel of niet doen om winstgevend op een gokkast te spelen? We vertellen het je hier.

Zaal met gokkasten

Voordat je op een gokkast gaat spelen is het belangrijk om de regels van de betreffende gokkast te kennen.

Bonussen: wel of niet gebruiken?

Lage of medium variantie

Een gokkast kent afwisselend een lage, medium of hoge variantie. Hoge variantie staat vaak gelijk aan veel verschillende (bonus)functies, terwijl een lage variantie erg basic kan zijn. Dit wil echter niet zeggen dat de gokkast met een lage variantie minder interessant is. Het tegendeel is vaak waar als je meer kans wil maken op winst na afloop van het spel.

Overigens zijn de uitbetalingen op gokkasten met een lage variantie vrij laag, terwijl deze op een medium variantie gokkast al een stuk beter zijn. Kies daarom bij voorkeur voor een gokkast met medium variantie, want je wint relatief vaak en de uitbetalingen zijn prima.

Er zijn geen berichten gevonden met de gevraagde criteria

Kijk goed naar het uitbetalingspercentage

De algemene regel bij gokkasten is dat deze minder geld uitbetalen, dan dat zij binnen krijgen. Dit noemt men in goede casinotermen de house edge, ofwel het huisvoordeel. Voor de speler is het uitbetalingspercentage, ofwel de Return To Player (RTP) veel interessanter. Hoe hoger dit percentage ligt, des te groter is je kans dat je ‘wint van het huis’. Een hoge RTP betekent in de regel vaak een lagere variantie, hetgeen je hierboven kunt lezen. Gokkasten met een RTP tussen de 96% en 97% zijn over het algemeen goed te doen.

Kies niet (altijd) voor de autoplay functie

Veel moderne gokkasten beschikken over een autoplay functie. Dit houdt in dat je het spel zijn gang kunt laten gaan, zonder dat je zelf na iedere ronde de inzet moet bepalen en op de spin-knop moet drukken. Voor veel spelers is dit een uitkomst, maar het geeft ook risico’s. Je kunt namelijk niet altijd bijsturen op momenten dat het goed of juist slecht gaat. Wel is de autoplay functie steeds beter geworden, want je kunt deze bij de meeste softwareproviders op ieder moment stopzetten, de maximale winst of verlies bepalen en zo meer. Bepaal altijd zelf of je deze functie wilt gebruiken.

Verschillende online spellen


Stop tijdig of bepaal je winst/verlies

Gokken is vallen en opstaan. Je wint niet altijd, waarmee de kunst zit in het tijdig stoppen. Ook wanneer je overigens wél wint, is het goed om niet overmoedig te worden en tijdig te stoppen. Kies daarom vooraf hoeveel je maximaal wilt winnen of verliezen, zodat je altijd op het juiste moment klaar bent met spelen. Goed voor spelers die zichzelf niet altijd kunnen inhouden!