Hoe je tegenstanders kunt lezen in online poker - Gokgids.nl

Hoe je tegenstanders kunt lezen in online poker

Tegenstanders lezen in pokerAls je al eens in de WSOP gespeeld hebt of regelmatig pokertoernooien afstruint, zal je hoogstwaarschijnlijk wel weten hoe je tegenstanders kunt lezen in poker. Iedere actie of handeling heeft een doel of een patroon waarin je kunt herkennen waar tegenstanders mee bezig zijn. Je kunt soms zelfs achterhalen wat voor hand ze op dat moment spelen. Door te kunnen lezen welke strategie een andere speler gebruikt, kan je hier je voordeel mee doen.

Maar wat nou als je online poker speelt? Dat zal de zaken een stuk lastiger maken. Je kunt de spelers niet zien en er zijn niet veel aanwijzingen om ze te lezen. Tegenwoordig kan je wel voorheen behaalde resultaten van spelers terugvinden op het internet, maar dat is ook niet alles. Dit gezegd hebbende, laat het je niet weerhouden om te proberen je tegenstanders te kunnen lezen in online poker. Als je goed genoeg kijkt, kan je patronen herkennen.

Besteed aandacht aan handelingen en inzetgroottes

Je kunt bijvoorbeeld jezelf richten op preflop. Je gaat kijken welke spelers vaak een pot openen met een verhoging en of er spelers zijn die juist vaak limpen (alleen de big blind callen). Het is goed mogelijk dat een agressieve speler die vaak opent met een breder scala handen de pot zal openen. Een tighte speler zal dit alleen met sterke handen doen.

Let goed op

Je dient goed te letten op het aantal keren dat men verhoogd of juist callt, limpt of fold. Tegen bijvoorbeeld een tegenstander die vaak opent zal je met minder handen folden en met middelmatige handen al mee kunnen gaan. Verhoogd een tighte speler? Fold de meeste handen en speel alleen erg sterke handen.

Agressie of zwakte?

Grote inzetten van een speler kunnen een teken zijn van agressie. De kleine inzetten kunnen een teken van zwakte zijn. Veel spelers proberen met de inzetgrootte tegenstanders op het verkeerde been te zetten. Ze kunnen een kleine inzet plaatsen bij een zeer sterke hand of juist veel inzetten als ze niets hebben. Je hebt ook spelers die juist grote inzetten plaatsen om te doen alsof zij bluffen terwijl ze een sterke hand hebben.

Hoeveel tijd wordt gebruikt?

Nog een ding waarop je kunt letten is de tijd die ze nemen voor een beslissing. Maar hecht niet teveel waarde hieraan bij online poker. Het kan maar zo zijn dat de speler op meerdere tafels tegelijk aan het spelen is en daardoor trager reageert. Probeer een pokertafel te analyseren voordat je meteen overgaat tot actie.