The Music of Chance | Casino Films | Gokgids.nl

The Music of Chance

The Music of Chance

Deze dramafilm uit 1993 werd geregisseerd door Philip Haas en maakte zijn debuut op het filmfestival van Cannes in 1993.

Het is gebaseerd op het boek van dezelfde naam dat in 1990 werd geschreven door Paul Auster. De film gaat over twee gokkers die een pokertoernooi verliezen en hun schuld moeten afbetalen.

Erfenis

Jim Nashe werkt als een brandweerman maar na een scheiding van zijn vrouw en een grote erfenis is hij vrij om te doen wat hij wil. Hij besluit een nieuwe auto te kopen en de Verenigde Staten te verkennen op zijn eigen tempo.

Op een dag pikt hij de lifter Jack Pozzi op, die een professionele gokker blijkt te zijn. Pozzi legt hem uit dat hij al zijn geld heeft verloren toen de pokerwedstrijd waar hij aan meedeed werd overvallen. Aangezien de andere spelers hem ervan verdenken achter de overval tijdens het gokken te zitten, werd hij in elkaar geslagen door de andere gokkers.

Pokertoernooi

Pozzi vertelt Nashe dat er binnenkort een pokertoernooi is met een aantal excentrieke oude miljonairs die hij een aantal keren eerder heeft ingemaakt. Aangezien Nashe geld en tijd genoeg heeft, biedt hij aan om Pozzi te sponsoren bij het gokken.

De miljonairs Flower en Stone leven samen op een groot landgoed en gaan akkoord met een rematch. Ze zijn echter niet de slechte poker spelers die Pozzi denkt dat ze zijn. Ze winnen van Pozzi, waarna Nashe zelfs zijn auto inzet. Nashe verliest helaas.

Afbetaling van de schuld

Er zijn weinig alternatieven voor Nashe en Pozzi om hun schuld af te betalen. Flower en Stone hebben 10.000 oude, zware stenen op het landgoed liggen die blijkbaar ooit onderdeel uit hebben gemaakt van een kasteel uit de 15e eeuw. Ze willen een muur om hun landgoed laten bouwen met de stenen en zeggen dat als het Nashe en Pozzi lukt om in de volgende 50 dagen de muur af te bouwen, hun schuld wordt kwijtgescholden.

Een opzichter genaamd Calvin Murks houdt Nashe en Pozzi in de gaten. Nashe gaat erg methodisch te werk met de taak, maar Pozzi raakt steeds meer gefrustreerd aangezien hij zich haast een slaaf voelt. Wanneer Murks een opmerking maakt valt Pozzi hem aan. Hierna komt Murks opdagen voor zijn werk als opzichter met een geweer in zijn hand voor zelfverdediging.

Ontsnapping

Pozzi probeert te ontsnappen waarna hij wordt gevonden met veel verwondingen nadat hij door onbekende mensen in elkaar is geslagen. Nashe weet niet wie er achter zit al denkt hij dat Murks de dader is. Pozzi verdwijnt enige tijd later plotseling helemaal en Nashe is bang dat hij dood is. Op dat moment besluit hij om wraak te nemen op de miljonairs en Murke en bedenkt hij een gehaaid plannetje.