The Killing of a Chinese Bookie | Casino Films | Gokgids.nl

The Killing of a Chinese Bookie

Killing of a Chinese Bookie

Deze misdaadfilm uit 1976 werd geschreven en geregisseerd door John Cassavetes en heeft Ben Gazzara in de hoofdrol. Het is een ruwe en donkere film over de zwartere kanten van het (illegale) gokken.

De film speelt zich af in de Amerikaanse staat Californië en opent met Cosmo Vitelli die zijn laatste afbetaling betaalt aan een woekeraar. Vitelli komt in de problemen als hij komt te weten dat de persoon van wie hij geld heeft geleend voor de maffia werkt.

Champagne drinken met de maffia

Nadat Vitelli en maffia woekeraar Mort na de laatste afbetaling praten over de zakenwereld en hoe het is om eigenaar te zijn van een club (Vitelli is eigenaar van een cabaret club).

Vitelli geeft Mort en het gehele gezelschap opdracht om flessen Dom Perignon champagne te bestellen. Mort biedt aan Vitelli een plek aan om te gokken in een van de clubs van de maffiosi waar alle onkosten worden vergoed, behalve natuurlijk eventuele verliezen bij het gokken.

Verlies bij het pokeren

Om zijn vrijheid te vieren gaat Vitelli een avondje stappen met zijn drie favoriete danseressen genaamt Margo, Rachael en Sherry. De avond wordt afgesloten met een potje poker waarin Vitelli 23.000 dollar verliest en dus weer in de schulden raakt waar hij net uit was gekomen. De maffiosi gebruiken de schuld om invloed te hebben op Vitelli en dwingen hem om een opdracht aan te nemen.

Opdracht voor Vitelli

Vitelli moet een rivaal van de maffia uitschakelen. De maffiosi weten Vitelli te overtuigen dat het doelwit, een Chinese bookmaker, een kleine crimineel is die niet echt van belang is. Wat Vitelli niet weet is dat de Chinees de leider is van de Chinese maffia in de stad en een van de beruchtste criminelen aan de gehele Amerikaanse westkust is. Vitelli slaagt erin de Chinees te doden en ook enkele bodyguards uit te schakelen, maar hij raakt zelf gewond voordat hij weet te ontsnappen.

Fatale verwonding

Behalve de potentieel fatale verwonding die hij heeft opgelopen, komt Vitelli erachter dat zijn opdracht een valstrik was en dat de maffiosi nooit hebben gedacht dat hij het zou overleven. Vitelli raakt zijn vriendin Rachel kwijt, alsmede de steun van haar bezorgde moeder, als hij weigert de chaos en de wond te erkennen.

Oorlogsveteraan

Vitelli raakt ervan overtuigd dat de maffiosi eigenlijk maar amateurs zijn aangezien hij als Korea-veteraan met gevechtservaring de Chinese maffialeider heeft uit weten te schakelen. Vitelli stapt op Mort af, en schiet hem neer.

Een van Mort’s partners weet echter te ontkomen en vuurt in een opslagloods kogels af op de muren hopende dat hij met wat geluk Vitelli raakt. Als Vitelli in een hoek wordt gedwongen lukt het hem weer om zijn belagers te slim af te zijn. De film eindigt echter zonder prijs te geven of Vitelli het heeft overleefd.