The Cincinatti Kid | Casino Films | Gokgids.nl

The Cincinatti Kid

Cincinatti Kid

Deze film uit 1965 is een beroemde pokerfilm die geregisseerd werd door Norman Jewison. Niemand minder dan Steve McQueen heeft de titelrol.

Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Jessup. De film werd ontvangen met gemengde gevoelens bij de filmexperts, maar staat nog steeds te boek als een van de betere pokerfilms die ooit is gemaakt.

Getalenteerde pokerspeler

De film gaat over Eric Stoner, bijgenaamd “The Kid”. Hij is een getalenteerde pokerspeler die langzaam aan een pokercarrière begint te maken in New Orleans in de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana.

The Kid hoort dat Lancey Howard, een bekende pokerspeler met de bijnaam “The Man”, in de stad is en ziet het als een mooie kans om zelf ook een echte man te worden in de pokerwereld.

Shooter, een van de vrienden van The Kid, waarschuwt hem. Shooter dacht ooit dat hij de beste five-card stud speler in de wereld was, totdat Howard hem op een dag compleet heeft ingemaakt in deze variant van poker.

Oplichting

Howard speelt een pokerspel met de rijke William Jefferson Slade, die Shooter heeft ingehuurd als dealer. Howard wint 6.000 dollar van Slade in een pokerspel dat 30 uur duurt. Slade is boos dat hij heeft verloren en probeert Shooter om te kopen door te pokerkaarten te markeren als The Kid het opneemt tegen Howard.

Shooter slaat het aanbod af maar Slade herinnert hem aan een oude oplichtingstruc die Shooter ooit heeft uitgevoerd waardoor hij 12.000 euro won en dreigt belastende informatie over de wilde avonturen van zijn vrouw openbaar te maken.

Als Christian, de vriendin van The Kid, haar ouders bezoekt, probeert de vrouw van Shooter (Melba) hem in te palmen. Aangezien The Kid respect heeft voor Shooter, gaat hij hier niet op in en brengt hij de dag voor de belangrijke pokerwedstrijd door met Christian op de boerderij van haar familie.

Pokertoernooi

The Kid arriveert met opzet ietwat te laat bij gokken. Het spel start met zes spelers, waaronder Howard, The Kid en Shooter, die zowel speelt als deelt. Een vrouw genaamd Lady Fingers deelt in plaats voor Shooter als hij een pauze nodig heeft. In de eerste directe confrontatie tussen The Kid en Howard, komt The Kid net 2.000 dollar tekort. Slade komt nu aan en biedt aan om The Kid zijn inzet te betalen.

Enkele uren later, speelt Howard een speler genaamd Pig uit het toernooi waarna de andere spelers een pauze nemen. Lady Fingers neemt de taken als dealer over. Later op de avond dealt alleen Shooter nog, terwijl Howard twee andere spelers genaamd Yeller en Sokal uit het spel speelt waarna alleen Howard en The Kid overblijven.

Confrontatie

Nadat hij een paar potjes wint terwijl zijn mathematische kansen hierop erg laag waren, vraagt The Kid een pauze aan. Hij confronteert Shooter, die toegeeft dat Slade hem onder druk heeft gezet om de kaarten te markeren. The Kid zegt dat hij ook zonder hulp kan winnen en vraagt Shooter om eerlijk te delen, mocht hij dit niet doen zal hijzelf de reputatie van Shooter in een klap vernietigen door het bedrog publiek te maken.

Voordat het spel verder gaat, lukt het Melba om The Kid te versieren. De twee worden betrapt door Christian, die kwaad wegloopt.

Straight Flush

Slade vertelt The Kid dat Shooter gewoon doorgaat met het bedrog en laat hem een kleerkast van een vent zien om hem onder druk te zetten. The Kid is niet echt geïmponeerd en gaat gewoon verder met pokeren. Terug in het spel liegt The Kid dat Shooter ziek is en dat Lady Fingers hem moet vervangen. Hij wint enkele potjes van Howard, die zichtbaar zijn zelfvertrouwen aan het verliezen is.

Tijdens de laatste hand wordt The Kid verslagen door Howard, die een straight flush heeft (met de vrouw als hoogste kaart) tegenover een full house (azen met tienen) voor The Kid. The Kid verlaat het hotel en loopt tegen Christian op waarna de twee elkaar een knuffel geven.