Freeze Out | Casino Films | Gokgids.nl

Freeze Out

Freeze Out

Deze film uit 2005 is het filmdebuut van M.J. Loheed, een Amerikaanse schrijver en regisseur. De film is uniek omdat het voornamelijk is gefinancierd door de pokerwinst van M.J. Loheed zelf.

De film is de eerste onafhankelijke film ooit die door gok winsten is betaald. Freeze Out won de prijs voor de beste film op het Westwood filmfestival. Freeze out is een komedie over een John, die op een belachelijke en overijverige manier wraak wil nemen op zijn vrienden die hem bij het wekelijks pokertoernooitje bespotten.

Pokeravondje

John’s wekelijkse pokeravond is een waar toevluchtsoord voor hem om zijn drukke werkleven in Los Angeles te ontvluchten.

Door te gokken vergeet hij de dagelijkse sleur in zijn leven. De pokeravonden bestaan uit elke keer dezelfde grappen, het drinken van bier en praten over films, politiek en seks. De maximale inzet is maar 25 cent dus niemand van de heren heeft ook maar enig risico om veel te verliezen.

Respect

John zit het wel dwars dat geen van zijn vrienden hem serieus neemt en respect voor hem heeft. Bij elke kans die ze hebben om hem belachelijk te maken laten ze weten hoe saai hij is, waardoor John zich erg klein en ongemakkelijk voelt. Hij is het zo zat om elke keer maar belachelijk te worden gemaakt dat hij op een gegeven besluit er genoeg van te hebben.

Hogere inzet

Hij verhoogt de inzet in de wekelijkse pokeravond en traint stiekem op zijn poker tactieken. Hij heeft niet in de gaten dat als hij een toernooi organiseert om een grotere inzet waar alleen de winnaar alles wint, hij op deze manier weleens zijn vrienden kan verliezen.

Wat start als een onschuldige avond pokeren om lage inzetten eindigt al snel in opgeblazen vriendschappen en een grappige kijk hoe we allemaal liegen tegen elkaar en over onszelf.