4 overleden gokkers waar je wat van kan leren | Gokgids.nl

4 overleden gokkers waar je wat van kan leren

Overleden Gokker pokerspelerGokken is van alle tijden. Ook in de vorige eeuw en zelfs duizenden jaren geleden werd er al gegokt. Dat betekent dat een groot deel van de gokkers uit het verleden inmiddels is overleden. Zoals wel vaker kunnen we van de overleden personen echter veel leren. Iets over strategie, over het doorzettingsvermogen en zelfs iets over rationeel nadenken.

In de gokwereld ken je vermoedelijk maar weinig bekende spelers uit het verleden, maar er zijn wel degelijk tientallen oud-gokkers van wie je veel kan leren. Hierbij de kennis uit het verleden die je nog steeds kunt inzetten.

Overleden Gokker David chip Reese

David ‘Chip’ Reese is een bekende pokerspeler die in 2007 is overleden (Bron: flickr.com)

David ‘Chip’ Reese

Daar is het echter zeker niet bij gebleven. Sterker nog, de ongehoorde verhalen zijn dat hij nog vaker als winnaar deelnam aan toernooien in de Verenigde Staten én daarbuiten.

In tegenstelling tot veel andere succesvolle spelers in poker, was er geen enkel moment waarop David ‘Chip’ Reese zich af begon te zetten van poker. Hij heeft zijn naam en faam gemaakt in de wereld van poker. Hij werd altijd gezien met een ‘chip’ in zijn hand.

Er zijn geen berichten gevonden met de gevraagde criteria

Stu 'The Comeback Kid’ Ungar

Hij gebruikte veel cocaïne, met name in combinatie met het spelen van poker tot in de vroege morgen. Zo bleef hij wel scherp, maar de drugs werden een verslaving. In 1997, na een zware periode, wist hij de WSOP voor de derde keer te winnen, waarmee hij één van de eerste spelers werd die dat voor elkaar kreeg.

Hij kreeg toen zijn bijnaam ‘The Comeback Kid’. Van het prijzengeld kon hij helaas onvoldoende genieten, want kort daarna vergooide hij het volledige bedrag van $500.000 op sportwedden en drugs. Hij overleed een jaar later in 1998 in een kamer van een verlaten motel.

Nick ‘De Griek’ Dandolos

Het was niet zomaar een wedstrijd, want de twee speelden in een tijdspan van 5 maanden een aantal keren tegen elkaar. Nick Dandolos wist op fameuze wijze €2 tot €4 miljoen afhandig te maken van Johnny Moss en eindige met de bekende woorden: ‘’Mr. Moss, I have to let you go’’. De legende vertelt ook een heel ander verhaal van Nick de Griek, namelijk dat hij in zijn leven meer dan 70 keer vanuit geslagen positie rijk werd en weer andersom.

Wat kunnen we van Nick ‘de Griek’ leren?

  • Weten wanneer je moet stoppen (op het moment dat je €2-€4 miljoen in de plus staat).
  • Goed bankroll-management hanteren en niet spelen met geld dat je niet meer hebt.

Verschillende online spellen


Alvin ‘Titanic Thompson’ Thomas

Niet door te winnen in de professionele wedstrijden, maar door te spelen tegen regionale kroegspelers. Dit is aanzienlijk voor de tijd waarin Alvin Thomas leefde, namelijk tussen 1893 en 1974.

Hij verloor evenwel grote hoeveelheden geld aan gokken op paardenraces. Wat kunnen we daarvan leren? Met name om te blijven steken op het spel waar je goed in bent en niet terecht te komen bij weddenschappen die je boven de pet gaan.

Titanic Thompson had echter meer dan één spel, hij was goed in gokken op golf, maar ook het spelen van poker ging hem goed af. Zijn zoon Thomas zou na de dood van Titanic Thompson mensen aansporen om niet te beginnen aan gokken.